Ürünlerimiz


Patates Püresi


Küçük pulcuklar şeklinde kurutulmuş patatestir. İçindeki rutubet oranı %5'tir.

Yapılması kolaydır ve tekrar pişirmeyi gerektirmez. Sıcak su ile karıştırılarak kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilir. Püre yapılarak tüketilebileceği gibi, patatesli düşünülen tüm ürünlerde rahatlıkla kullanılabilir.

Normal şartlarda ayrı bir ihtimam gerektirmeden 24 ay kolaylıkla saklanır.


Sütlü Patates Püresi


Küçük pulcuklar şeklinde kurutulmuş patatestir. İçindeki rutubet oranı %5'tir.

Yapılması kolaydır ve tekrar pişirmeyi gerektirmez. Sıcak su ile karıştırılarak kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilir. Püre yapılarak tüketilebileceği gibi, patatesli düşünülen tüm ürünlerde rahatlıkla kullanılabilir.

Normal şartlarda ayrı bir ihtimam gerektirmeden 24 ay kolaylıkla saklanır.


Patates Köftesi

Özel bir işlem gerektirmeden normal şartlarda 12 ay bozulmadan saklanabilen PAT Patates Köftesi tozu, maliyetlerde %60 gibi bir kazancın yanı sıra nakliye ve depolamada büyük kolaylık sağlar.

İçindekiler; Patates unu, buğday unu, soğan tozu maydanoz kurusu, karabiber, buğday unu, tuz ve antimikrobiyal madde (E-223)


Patates Çorbası

Pat Patates Çorbası toz halinde hazır çorba olarak sunulmaktadır.

Ambalajında 12 ay, açıldıktan sonra ise ortam şartlarına göre uzun bir süre tazeliğini korur.

100gr. için 1.5lt. su ile hazırlanır. İçine ekstra katkı ihtiyacı olmamakla birlikte, soğan tozu, maydanoz tozu, domates tozu içerir.

Ekmek hamuruna patates unu eklemek:
• Bayatlamayı geciktirir.
• Hamurun su alma kapasitesini arttırarak, randımanı ve ekmeğin hacmini arttırır.
• Su tutma özelliği, ekmeğe yumuşaklık kazandırır.
• Nişasta içeriği sayesinde, ekmeğin iç kısmının daha beyaz olmasını sağlar.
• Kabuk renginin koyu sarı olmasını ve daha yumuşak bir yapıda kabuk oluşumunu sağlar..


Patates Unu


Patates Unu, ekmek yapımında, bisküvi sektöründe, çerez türü gıdaların üretilmesinde, dondurulmuş gıda üretiminde (patates kroket), hazır çorbalarda, çocuk mamalarında kullanılmakta olup, gıda sektörünün dışında kauçuk sanayiinde ve daha birçok alanda kendini göstermektedir.

Normal ekmek yapımında, genellikle buğday unu miktarı üzerinden, % 4 oranında patates unu katılarak, normal hamur haline getirilir. Daha sonra, mamulün özelliğine göre normal işlemler uygulanır. Dikkat edilmesi gereken husus, patates unu içindeki mineraller ve özellikle C vitamini nedeniyle, mayalanma ve kabarma normalden daha önce olur.